Thursday, October 8, 2009

Tööde järjekord

Järgnevalt tuleb tõsta ringi vannitoa uks. Praegu avaneb ta sissepoole, aga võiks avaneda väljapoole (et vannitoas oleks rohkem ruumi). See tähendab kõvasti pusimist ja krohvimist. Liistud on juba eemaldatud, aga lengi eemaldamist tuleb teostada hästi ettevaatlikult, et ülalt palju kaela ei sajaks. Ukse kohal olev tugipuu on kahjuks väga lühike. Olen mõelnud ka selle töö osta teenusena sisse ning lasta panna kohe ka pikem tugipuu. Eks näis.

Pärast seda tuleb kindlasti üle krohvida vannitoa ukse kohal olev sein, sest sinna läheb soojuspumba siseosa ning selle alla ei saa ma enam pärast hästi ligi. Soojuspumba kohta on juba tulnud mõned pakkumised, aga sellest ehk edaspidi. Minupoolse trepikoja majaelanikud paigaldamisele vastu ei ole, teisest trepikojast pean veel küsima.

Kui uks õigetpidi käib, võib ka sanitaartehnikaga hakata tegelema. Tarvis on teha järgmised asjad:
  1. Kanaliseerida vann (praegu äravoolutoru roostes ja katki).
  2. Osta pesumasin, võtta rauaärastusseadme tagant talle sisend ja väljund suunata vanni.
  3. Paigaldada kraanikauss vannituppa. Kraan peaks olema pika kõriga, et saaks vett lasta nii kraanikaussi kui vanni. Ühtlasi peaks sealt minema ka dušikõri. Duši ümberlüliti peab olema mehaaniline (veesurvel lülitid ei toimi).
  4. Paigaldada boiler, vedada temale külma vee toru.
  5. Paigaldada uus WC-loputuskast ja pott. (Vana pott veel isegi käiks, aga loputuskast on läbi roostetanud ja mehhanism on täiesti rikkis.)
  6. Vedada külma vee torud kraanikaussi ja WC-sse, sooja vee torud kööki ja kraanikaussi. Köögis on siis ka uut segistit vaja (praegune on ainult külma vee kraan).
Et seni tekkinud kulutusi kirja panna, märgin siin, et olen vahepeal ostnud ketaslõikuri M1216-EWS 500W (ESPAK, 315 kr) ning metalli ja kivi lõikeketta (vastavalt 13.50 ja 16.20 kr). Lisaks haamri koos naelaeemaldamise sõraga (Fibervars 450 g, 126 kr). Lihvimiseks ostsin pehme aluse (14 cm läbimõõduga, 227.95, Tööriistamarket), mis on ette nähtud ketaslõikuriga kasutamiseks, aga ehk saan poldi abil kasutada ka trellpuuriga. Puuriga oleks parem, sest ketaslõikur töötab ainult max pööretel ja seda on niiviisi ebamugav juhtida.

Firmalt Lasita Maja õnnestus saada puidujäätmeid: 4 rm hinnaga 1100 krooni + transport 150 kr. (Tartu sees on transport tasuta.) Need jäätmeklotsid on kuivatis kuivatatud. Millegipärast selline klots ei taha väga hästi tuld võtta, aga kui võtab, siis põleb kaua, kauem kui halupuit.

No comments:

Post a Comment