Sunday, December 20, 2009

Külmkapp ja pesumasin

Nii, nüüd on nad siis lõpuks kohal ja töösse pandud.

Pesumasina ühendamine ei ole küll veel 100% korrektselt teostatud. Värske vee toru oli küll lihtne paigaldada, aga äravool tuleks ühe konksuga kuhugi riputada. Pesumasina taga tundub olevat vastav auk, aga kruvi selleks ei ole. Ja M5 polt on liiga väike, on vaja vist M6. Lisaks on praegu äravoolutoru lihtsalt torgatud kanalisatsiooni väljavõttesse, aga tegelikult peaks vist olema mingi parem ühendus. Kuna soojuspumba avariivee äravool tehakse ka sinna, siis pärast paigaldust saab korralikult mõelda selle ühenduse peale. Aga igatahes praegu ka süsteem juba töötab. Lisaks tuleb peale kleepida ingliskeelne seletus nuppudele (see on masinaga kaasas, praegu aga on seal norra vms. keeles see jutt).

Huvitav oli veel, et koos manuaaliga oli kaasas Calgoni reklaam ja vee kareduse indikaator. Tegin siis testi ära, sain "kolm ja pool" punast triipu. Kolm tähendaks, et >14°dH/>17°e/>25.2°f ning neli, et 21°dH/>26.25°e/37.8°f. Kindlasti viitavad need tulemused sellele, et tuleks vette paigutada ohtrasti Calgonit või midagi sellist. ;)

Külmiku kohalejõudmisel oli esimene mulje, et see on nii SUUR. Aga eks vaja lihtsalt ära harjuda ja toitu täis laduda. :) Õnneks saan nüüd lõpetada purgisuppide ja -ühepajatoitude tarbimise.

Võib-olla remondi käigus läheb kunagi vaja loodi. Igatahes masinate manualides räägitakse, et tuleb nad paika loodida. Ma külmkapil alt kruvisin veidi, sest algpositsioonis ta kõikus, nüüd ei kõigu. Aga kas nad otse on, seda veel ei tea, peaks kunagi loodi sebima.

Tehnilised andmed ka.
Pesumasin on Bosch WAE24463SN. Energiat kulub ühe pesu kohta 1,05 kWh, vett 45 l.
Pesumasinaga kaasas oli triikraud TDA5650. No las ta olla, kuigi ma pole eriline triikimisfänn ja pealegi mul siin juba on üks vana triikraud.
Külmkapp on Bosch KGN33V03. Aastane kulu peaks olema 334 kWh. Seega kuus siis maksab see lõbu midagi 40 krooni ringis.
Kokku läks see värk aga maksma 16800 krooni pluss 150 krooni vana külmiku utiliseerimine. (Utiliseerimine tavaliselt on tasuta, aga mulle tehti soodustust ligi tuhat krooni ja seega pidin utiliseerimise juurde maksma.)

Tehnika-alased isud hakkavad nüüd lõppema. Soojuspump tuleb varsti, lisaks veel vaja elektripliiti (mitte et üheaugulise elektripliidi või puupliidiga ei saaks süüa teha, aga mõnikord on ebamugav) ja tõenäoliselt pesukuivatit. Siis võib veidi rahulikumalt hinge tõmmata. Pesukuivatiga on muidugi keeruline: A-energiaklassiga kuivateid liigub üsna vähe. Ka pliidi puhul on vaja valida, kas malmplaatidega pliit, keraamiline või induktsioonpliit.

1 comment:

  1. I am very much pleased with the contents you have mentioned. I enjoyed every little bit part of it.
    It contains truly information. I want to thank you for this informative read; I really appreciate sharing this great.

    ReplyDelete