Thursday, December 10, 2009

Lõunasöök

Lõunasöögikohalt ootaks kahte asja:
  1. soe toit peaks olema võetud potist/pannilt/pliidilt, mitte mikrolaineahjus soojaks lastud või termostes kuskilt kohale tiritud,
  2. täiesti harilik kraanivesi peaks olema tasuta.
Ometi on Tartus nii vähe kohti, kus mõlemad tingimused korraga on täidetud. Minule teadaolevad kohad:
  • Pizza Opera (nii kraanist kui läbi automaadi (nupp WATER) tulnud vesi on tasuta)
  • omaaegse bioloogia-geograafiateaduskonna (Vanemuise 48) puhvet (letis on jäävesi 2 kr, aga kui küsida, siis saab harilikku kraanivett ilma jää ja sidrunita; võib ka võtta ise klaasi ning kraani all see täita)
  • Tartu Kutsehariduskeskuse õpperestoran (koguni sidruni ja jääga vesi on tasuta).
Punkt 1 on normaalne nõue tervislikkuse seisukohalt. Kui üldse minna välja sööma, siis võiks toit olla korralikult valmistatud. Mingit jama võin ma ise ka töökohal puhkeruumis kokku keerata.

Punkt 2 on aga küll selline, mida vist ainult mina oskan tahta. Kui käia söömas, siis on kõigil teistel ees tomatimahl, piim, tee, kohv vms. Ja veel nii pisikese klaasiga, kui veel annab olla. Aga mulle ei meeldi, et jook on limiteeritud, ma tahan nii palju juua, kui tarvis. Mõnikord kaks, mõnikord kolm klaasi. Puhas vesi on kõige parem jook ja kas imelik pole, kui kraanivesi maksab sama palju kui mahl või piim?

Aga kui oskab keegi veel mõlemat tingimust rahuldavaid kohti soovitada, siis oleksin tänulik.

4 comments:

  1. On selgunud, et formaalselt on mõlemad tingimused täidetud ka söögikohas Ungari Köök. See asub Sõbra Selveri parklas. Siiski iga päev seal süüa ei tahaks, sest põhiline pakutav toit on ungari rahvusroog langos, mis on õlis praetud ümmargune "pitsapõhi" koos peale pandud täidisega.

    ReplyDelete
  2. Nii, nüüd on veel üks selline söögikoht selgunud: ESPAKi juures asuv Rebase söögituba. Valik on seal küll väike (praadisid ainult üks sort näiteks), aga toit on maitsev.

    ReplyDelete
  3. Nimekiri pikeneb: restoran „Gruusia saatkond“ on hakanud pakkuma päevapraadi (49 kr). Vesi on tasuta (lisatud on ka sidruniviilud) ning kui ilm on alla -5 kraadi, saab kauba peale pitsikese cha-cha'd (viinamarjaviin).

    ReplyDelete
  4. Ka raamatukogu juures uus kohvik „Gaudeamus“ on selline. Saab pannkooke, külma ja sooja buffeed (st. võimalik omal valikul koostada praad) ning kraanivesi on tasuta.

    ReplyDelete