Monday, November 30, 2009

Hall ala

Täna ma kohtusin halli alaga.

Ilves-Extrast kaks kuud tagasi ostetud soojade pükste üks traksi kinnitus hakkas lahti tulema. Võtsin siis kahe kuuga loetamatuks muutunud tšeki kaasa (ei ole hoidnud valguse käes, aga sellist trükivärvi nad kasutavad) ja läksin Kastani tn. esindusse. Algul sujus kõik kenasti, müüjanna takseeris hargnema hakanud kinnitust ja küsis tšekki. Siis aga ütles, et teil on ju püksisääred porised, et õmbleja ei saavat selliseid pükse vastu võtta. Minul on tuttavatelt kuuldud, et selline Thinsulate kangas ei kannata eriti pesemist, seega järgnes diskussioon, et ma ei soovi neid pükse lähemal ajal pesta ja et pesumasin võib selle kanga omadusi kahjustada. Kuulsin, et see kangas pidavat aastaid vastu ka selle, kui neid pükse kasvõi iga päev masinaga pesta, peaasi ainult, et ei kasuta geelpesuaineid. Selles julgen küll kahelda.

Üks tuttav kusjuures ostis Ilvesest jope ja lisaks ostis mingit spetsiaalset ainet, mida tulevat pesu ajal lisada, et vett-tõrjuv omadus säiliks. Pärast kolmandat pesu laskis ikkagi jope vett läbi. Seega minu kartus taolise kanga pesemise ees võiks olla õigustatud. Et nii: kui pesed, siis hakkab vett läbi laskma, aga saad garantii. Kui ei pese, siis püsid kuivana, aga garantiid ei saa.

Igatahes: trakside kinnituse juurest ega selle lähedaltki kuidagi porine ei ole. Ka mujal on ainult õrnad plekid, nagu ikka tekib jalgrattaga sõites. Kas auto esituld saab vahetada, kui pagasnik on pealt määrdunud? Pükste näitel tundub, et ei saa, montöör ei võtaks sellist tööd vastu.

Ma ütleks, et see on hall ala. Võib-olla on mingi säte selle kohta, mida võib kaubandusettevõte nõuda garantiialuse kauba kohta. Aga nõudliku kliendina võiks jääda mulle õigus neid pükse pesta nii harva kui võimalik, sest ma tahan uusi pükse osta nii harva kui võimalik. Ja nii kehvas meeleolus nagu täna ei ole ma ühestki kauplusest juba tükk aega lahkunud. Need kaks müüjannat vist ei ole aru saanud, et praegu olevat masu?

Edasi läksin Koorti köösneriärisse (nahatööd jms) Vallikraavi tänaval. Kurtsin, et traksid hakkavad õmblusest lahti tulema, et garantii ei võta vastu, sest püksisääred olevat liiga mustad. Tööd vastuvõttev naisterahvas ei teinud mustuse peale teist nägugi, ütles, et ma oodaku, ehk saab kohe ära teha. Viis püksid minutikeseks kuhugi taharuumi, siis tuli tagasi, õmblus oli korras. Küsis 5 krooni.

Nii et selle halli ala (kui garantiiremonti tahate, siis te seda ei saa, sest toode ei ole selline, nagu meie tahame) enda kasuks pööramisega võitis Ilves-Extra nüüd 5 krooni. Odav kaubamärk!

Siin on need määrdunud püksid:


Ja siin on õmblus, mida ei saanud garantii korras teha seoses määritud püksisäärtega:

No comments:

Post a Comment