Friday, September 4, 2009

Jalgrattakäru ja boiler

Nüüd võib jalgrattakäru tõesti valminuks kuulutada. Alusplaadiks on saepuruplaat, mida on kolm korda emailvärviga üle värvitud ning mille jaoks kulus 250 ml 15.- maksvaid värvipurgikesi ühe asemel 2,5 (nii hästi imas see plaat värvi). Aga nüüd on tehtud. Lisaks on olemas kaks koormarihma (Realiseerimiskeskus, 69.- tükk), mis kannatavad vist terve tonni.

Homme toimubki esimene sõit: ma ostan boileri Mastercook SL-100PL (100 liitrit). Sellel peaks olema oluliselt paksemad seinad kui tavaliselt, seega võiks vee soojana hoidmine vähem energiat kulutada. Poest saab seda osta alates 3500 kroonist, ma ostan aga Perekooli kaudu: keegi oli selle endale ostnud, sest arvas, et vana boiler on rikkis, aga siis selgus, et ikka ei ole rikkis. Uus boiler olevat täiesti uus, kehtiva garantiiga, pakendist välja võtmata ja mina maksan tema eest 3000 krooni. Eks näis, kuidas sellega läheb.

Akende ja veepuhastuse osas on ka mõningaid selginemisi, aga nendest teemadest edaspidi. On selgunud, et
  • firma Osmonics Autotrol (USA) AR-seeria seadmed ärastavad nii vees lahustunud (Fe2+) kui ka sadenenud (Fe3+) rauda, lisaks mehaanilisi osakesi,
  • AR12G hind on koos käibemaksuga 20280 krooni, paigaldus kusagil 2000 ja 3000 krooni vahel,
  • paigalduse käigus saab mulle ka veemõõtja paigaldada (sellest oli kusagil varem juba juttu),
  • AR12G seadme mõõtmed on 30 korda 77,4 korda 142,1 sentimeetrit, tootlikkus 0,6 m3/h, filterseade regenereerib end ise kaaliumpermanganaadi lahusega
  • AR-seade peab olema püstises asendis.
Järgmisel nädalal võtan selle teema siis täpsemalt ette. Tundub, et parim koht sellele seadmele on vanni kõrval köögipoolses seinas; tema kohale tuleks riputada siis boiler. Oleks hea, kui nad mõlemad ikka ära mahuksid.

No comments:

Post a Comment